+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Як кондиціонувати квартиру?

У сучасному світі мешканці міського середовища все частіше замислюються над тим, щоб створити в своїй оселі ще більш комфортні умови мікроклімату. Це абсолютно природно. Адже набагато приємніше знаходиться в кімнаті зі свіжим повітрям, ніж у задушливому приміщенні. Звідси постає питання: Як і де кондиціонер встановити?

Дійсно, вибір кліматичного обладнання - неймовірно важкий процес, до якого необхідно підійти з відповідальністю. Адже не всі люди мають уявлення про те, який кондиціонер купити, які у нього повинні бути функціональні можливості і особливості використання. Та й серед величезної кількості варіантів, представлених на українському ринку, складно не розгубитися.

Перше, що вам потрібно знати, в чому суть роботи кондиціонера і яким вимогам він повинен відповідати. При оптимальній температурі і вологості кондиційоване повітря зобов'язане:

  • Бути очищеним від пилу
  • Містити не менше 20% кисню
  • Налічувати не більше 0,4% вуглецевого газу

Гарна новина полягає в тому, що на сьогоднішній день всі моделі даного пристрою відповідають перерахованим вище стандартам. Тому, вам лише необхідно визначитися з типом системи і місцем, де кондиціонер буде монтуватися.

Кращі кондиціонери і варіанти кондиціонування квартир

Кондиціонер Cooper&Hunter

Кондиціонер C&H

Існує кілька різновидів проектування, які відрізняються між собою технічними характеристиками, а також тим, як і де кондиціонер буде розміщений. Давайте розглянемо їх більш детально.

  • Віконний кондиціонер або моноблок врізається в отвір вікна або стіну, зменшуючи при цьому площу скління і, тим самим, освітленість приміщення. Крім того, робота кондиціонера такого типу є надзвичайно гучною, так як компресор знаходиться всередині кімнати.
  • Спліт-система, де кондиціонер складається з двох блоків: компресорно-конденсаторного, який монтується на зовнішній стіні будівлі і випарного, який часто прикріплюють до стелі. Головні плюси такого агрегату: велика кількість моделей з різними функціями, простота монтажу, недороге обслуговування, безшумність.
  • Мульти спліт система відрізняється від двох попередніх варіантів тим, що здатна одночасно кондиціонувати повітря в декількох кімнатах. Як і де кондиціонер такого типу встановлюється? Так само, як і спліт-система, ця конструкція складається з одного зовнішнього блоку, але внутрішніх сплітів може бути кілька.
  • Канальний прилад є альтернативним способом охолодження або обігріву всієї квартири. Він складається із зовнішнього блоку і внутрішнього, який розміщується за стелею і з'єднується з воздуховодом. Робота такого кондиціонера відбувається за принципом рециркуляції.

Ви повинні розуміти, що купуючи кліматичний прилад в звичайному магазині побутової техніки ви можете не отримати бажаний рівень комфорту, оскільки продавці рідко є вузькоспеціалізованими. Тому, краще звернутися до професіоналів. Вони зможуть запропонувати спосіб кондиціонування, який підійде саме для вашої квартири, розкажуть як і де кондиціонер краще встановити або запропонують вам свої послуги монтажу. Звернувшись до фахівців ви не переплачуєте, а навпаки економите: через неправильний підбір обладнання та неякісне встановлення може поламатися навіть найдорожчий кондиціонер і можуть виникнути проблеми з гарантійним ремонтом.

Де і який кондиціонер купити?

Можливо ви чекаєте настання літа, щоб здійснити покупку кондиціонера. Однак, подумайте про те, що після вибору відповідного пристрою і до приходу монтера пройде кілька днів. І весь цей час вам доведеться терпіти літню спеку. Ми рекомендуємо передбачити потребу в системі кондиціонування вже зараз! Ну а якщо ви не знаєте де кондиціонер придбати, то ми підкажемо. Заходьте в інтернет-магазин Holod Service. Наша компанія пропонує вашій увазі тільки кращі кондиціонери Cooper&Hunter, Daikin, Zanussi, Olmo, Gree, Electrolux.