+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Встановити кондиціонер в квартирі

Вибір правильного місця

Вирішили купити кондиціонер? І зараз вибираєте найбільш вдале місце для його установки? Щоб спліт-система працювала з максимальною віддачею і не створювала неприємностей, рекомендується ознайомитися з наступними правилами розміщення кондиціонера в квартирі.

Виняток прямого потоку повітря на вас

У цьому випадку мова йде про не відповідних місцях для установки кондиціонера. Так ось, кондиціонер повинен встановлюватися в місці, де потік повітря буде проходити, не потрапляючи на людину. Так, наприклад, не варто встановлювати кондиціонер над місцем для відпочинку, на зразок ліжка або дивана. В іншому випадку не уникнути серйозних захворювань.

При відсутності можливості установки кондиціонера по-іншому, слід перенаправити потік повітря шляхом регулювання жалюзі.

Не можна розміщувати блок під самою стелею

Іншими словами, кондиціонер і стеля повинні бути розділені як мінімум 10-ти сантиметровим відстанню. Це забезпечить нормальну роботу пристрою - поглинання достатньої кількості повітря і максимально ефективне функціонування.

Потік повітря не повинен перегороджуватися 

Не можна розміщувати кондиціонер над об'єктами, які могли б перешкоджати вільній циркуляції повітряних потоків. Таким перешкодами можуть стати шафи, антресолі та інші елементи. Тому розміщувати кондиціонер слід від подібних об'єктів на відстані більше 1 метра. По-перше, меблі можуть перешкоджати рівномірному розподілу охолоджених повітряних мас по приміщенню, що загрожує поломкою кондиціонера. По-друге, на меблях і антресолях скупчується багато пилу - важкодоступні для прибирання місця. Перебуваючи, наприклад, над шафою, кондиціонер буде не тільки охолоджувати повітря, але і піднімати пилюку. В результаті охолоджене повітря до того ж буде ще й насичено пилом.

Кондиціонер повинен гармонійно виглядати в інтер'єрі

Вибирати кондиціонер потрібно з урахуванням стилю оформлення приміщення, а встановлювати там, де він зможе доповнити обстановку інтер'єру і прикрасити приміщення.

Таким чином, звівши основні правила встановлення до чотирьох, маємо наступне:

  • Виняток прямих потоків повітря, спрямованих на вас;
  • Розміщення на 10-ти сантиметровій відстані від стелі;
  • Установка в місці, де немає перешкод потокам повітря;
  • Відповідність дизайну кондиціонера оформлення приміщенню.