+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Як включити кондиціонер на обігрів

Кондиціонер на обігрів купер хантер

У морозні зими центральна опалювальна система не завжди успішно справляється з обігрівом квартири. Особливо, якщо мова йде про великі просторі приміщення. Щоб хоч якось зігрітися, мешканці змушені користуватися додатковими пристроями: конвекторами, електробатареями, радіаторами, камінами. Але експлуатація подібного обладнання пов'язана з чималими фінансовими витратами, так як опалювальні прилади витрачають чималу кількість електроенергії. Перед людьми постає дилема: як платити менше і при цьому не оклякнути в люті морози. Рішенням цієї проблеми можуть стати кондиціонери.

Купуючи такий механізм, більшість споживачів переслідують першочергову мету - освіжитися в період літньої спеки. Дійсно, ця техніка призначена саме для того, щоб потоком повітря охолоджувати приміщення при високих температурних відмітках. Але виявляється, далеко не всі знають, що пристрій працює і навпаки, тобто опалює кімнату. Більш того, деяким навіть невідомо, як включити кондиціонер на обігрів.

Зазвичай в холодну пору року люди опалюють приміщення нагрівачами, але експерти відзначають, що коефіцієнт корисної дії (ККД) кондиціонера щонайменше в чотири рази вище, ніж у конвекторів або електрокамінів. При опаленні приміщень вони працюють за принципом теплового насоса. Що це означає? Пристрій «відбирає» тепло фреоном, переносить його у внутрішній блок, а далі за допомогою вентилятора розсіює його по приміщенню. Говорячи простіше, техніка просто перекачує повітря з одного середовища в іншу. Саме тому їх не рекомендується використовувати при критично низьких температурах (нижче -30 градусів за Цельсієм).

Кондиціонер для обігріву: переваги і недоліки інверторних спліт-систем

Звичайно, кожна техніка має як сильні, так і слабкі сторони, тому неможливо вибрати ідеальний варіант, що складається виключно з плюсів, абсолютно без мінусів. Але у спліт-системи є ряд вагомих переваг, через які вона, безумовно, виграє в порівнянні з масляними та електричними обігрівачами. Тим, хто при виборі техніки не тільки планує використовувати її влітку, але ще і задається питанням, як включити кондиціонер на обігрів, варто знати всі переваги і недоліки майбутньої покупки.

Плюси використання кондиціонерів:

  1. Швидкий обігрів. За рахунок розсіювання тепла вентилятором кімната площею близько 25 квадратних метрів прогрівається за п'ять хвилин. При експлуатації обігрівача цей процес займає одну-дві години. Причому за допомогою пульта управління власник самостійно встановлює швидкість вентилятора.
  2. Безпека. Сама конструкція не нагрівається, тому залишається цілком безпечною. Крім того, часто кондиціонери встановлюють в недоступному для дітей місці, тоді як більшість конвекторів є підлоговими.
  3. Більше тепла. Як вже було сказано вище, ККД спліт-системи в 4 рази вище, а енерговитрати при цьому залишаються такими ж, як і при використанні конвектора.
  4. Повністю автоматизований процес, від власника вимагається лише натиснути пару кнопок.
  5. Простота в обслуговуванні. Догляд за кондиціонером неймовірно простий - протирайте його від пилу, раз в кілька місяців чистіть фільтри і періодично проводьте планове техобслуговування.
  6. Тривалий термін експлуатації. Якісні інверторні моделі при правильній роботі і сумлінному догляді можуть прослужити більше 10 років.
  7. Універсальність. Кондиціонери можна використовувати в будь-який час року. Влітку вони знижують дискомфорт від спеки, а взимку дарують відчуття затишку і тепла.

Що стосується мінусів, то їх на порядок менше. Перш за все, варто відзначити, що кожен виробник встановлює температурні обмеження, в інструкції вказані допустимі показники. При недотриманні норм експлуатації компресор зношується набагато швидше покладеного терміну. Якщо ви плануєте включати спліт-систему взимку, то перед покупкою перевірте, при яких відмітках термометра можна включати пристрій. Деякі моделі витримують холод до -30 ° С. Так, варто звернути увагу на моделі Gree і C&H (купер хантер). Компанія виробляє прогресивні моделі, які можуть не тільки забезпечувати контроль над температурою в приміщенні, але і знезаражувати повітря. Наприклад, кондиціонер Cooper & Hunter Nordic Premium White R32 усуває неприємні запахи, шкідливі бактерії і пилок рослин. Це оптимальний варіант для сімей з дітьми або алергіків.

Також в списку недоліків варто вказати високу вартість. Багатофункціональні моделі, призначені для використання в будь-який час року, коштують трохи дорожче тих, які спрямовані виключно на охолодження приміщень.

Холод або тепло: як розібратися в пульті управління

Часто люди купують інверторну спліт-систему влітку. Все-таки саме в жарку пору року кондиціонери є хітом продажів. Але з настанням зими перед власниками багатофункціональної техніки варто важливе питання, як перемкнути кондиціонер на тепло.

Пульт до кондиціонера купер хантер

Досить велика кількість людей зовсім «не дружать» з технікою. Багатьом складно розібратися в управлінні, навіть маючи під рукою докладну інструкцію. Якщо ви не можете зрозуміти, як включити кондиціонер на обігрів, не поспішайте телефонувати майстру по ремонтам.

Зазвичай кожна інструкція містить фото, наочно пояснюють, як включити кондиціонер на обігрів. Тепловий режим позначає сонце або слово heat. Шляхом натискання на кнопку з підписом mode ви можете вибрати необхідний режим. Не варто розраховувати, що обігрів почнеться миттєво, так як кондиціонеру потрібен час для запуску. Іноді очікування може зайняти більше п'яти хвилин. Не лякайтеся, якщо пристрій буде тріщати - це нагрівається радіатор. Запуск вентилятора теж може супроводжуватися сторонніми звуками. Крім того, в період очікування жалюзі іноді змінюють своє положення - цього теж не варто боятися і панічно натискати всі кнопки підряд, задаючись питанням, як же включити кондиціонер на обігрів.

Розібратися в цьому питанні самостійно зовсім нескладно, досить дотримуватися певного алгоритму дій:

  1. Переконайтеся, що кондиціонер включений в розетку. Забавно, але деякі дійсно забувають підключити пристрій до електромережі, а потім дивуються, чому ж воно не працює.
  2. Увімкніть механізм. Після того, як ви почуєте характерний сигнал, або на табло засвітиться червоний індикатор, натисніть кнопку On.
  3. Налаштуйте кліматичну техніку на тепло. Для цього на різних пультах є індикатори: зображення (крапля, сонце, сніжинка та інше), написи (auto, cool, heat і інші), стрілки-перемикачі.
  4. Виберіть температурний режим. Цифри, вказані на дисплеї, означають температуру, яку слід підтримувати в кімнаті, а не показник, що подається.  Якщо показник теплоти в будинку становить +25 ° С, і Ви виставляєте на пульті таке ж значення, то кондиціонер не буде подавати тепле повітря, адже означений температурний режим вже досягнуто.
  5. Налаштуйте швидкість обертання. При мінімальній пристрій буде працювати практично безшумно. Середня швидкість вала допустима, якщо ви голосно і активно проводите дозвілля в кімнаті що обігрівається (граєте з дітьми, приймаєте гостей та інше). Максимальний режим встановлюється в тих випадках, коли необхідно швидко обігріти або навпаки, охолодити приміщення.

Використовуючи зазначений алгоритм, вам більше не доведеться шукати відповіді на запитання, як включити кондиціонер на обігрів. Всі спліт-системи працюють приблизно однаково, тому вищевикладені дії підходять практично для всіх моделей. Але з самого початку варто переконатися, що ваша техніка налаштована саме на тепло, так як зазначена опція є не у всіх моделях. Опалювати приміщення можуть тільки інверторні кондиціонери, тому звертайте увагу на цей нюанс при покупці.

Як включити кондиціонер на обігрів?

У зимовий період найчастіші питання щодо кондиціонерів це: "Як увімкнути кондиціонер на обігрів?" або "Як увімкнути кондиціонер на тепло?".

Немає пульта управління: як включити спліт-систему

Увімкнення кондиціонера на обігрів через кнопку

А як включити кондиціонер на тепло, якщо пульта дистанційного керування в коробці немає? У деяких моделей ця деталь відсутня, а панель знаходиться на внутрішньому блоці. Тут можуть бути встановлені або звичайні кнопки, або сенсор. Якщо з першого погляду ви не можете знайти панель управління, то ймовірно вона захована під пластиковою кришкою. Кнопка включення зазвичай відзначена як On \ Off або Auto.

Більш того, деякі сучасні моделі налаштовуються за допомогою смартфона. Як включити кондиціонер на обігрів через мобільний? Якщо в обігрівачі є вбудований модуль Wi-Fi, то власнику потрібно завантажити додаток, який підходить до конкретної моделі спліт-системи. Далі необхідно виконати ряд нескладних дій:

  • підключити Wi-Fi на своєму гаджеті;
  • знайти в мережі модель свого кондиціонера;
  • відкрити програму;
  • дочекатися з'єднання між пристроями;
  • виставити режим обігріву (сонечко або heat);
  • виставити температурний режим і швидкість обертання валу.

Пульти дистанційного керування часто губляться, тому Wi-Fi-модулі або панелі управління в цьому плані набагато зручніше. Крім того, активним користувачам смартфонів набагато простіше розібратися з тим, як включити кондиціонер на обігрів за допомогою звичного гаджета.

Але подібні варіанти коштують трохи дорожче традиційних кондиціонерів з пультами. Якщо ви плануєте купити кондиціонер, то заздалегідь подумайте, яка модель управління для вас найбільш зручна, почитайте відгуки на неї і подивіться відео огляди. Грамотний підхід до вибору кондиціонера набагато полегшить подальшу експлуатацію.

Якщо не працює обігрів: причини поломки

Отже, ви кілька разів загуглили, як включити кондиціонер на обігрів, чітко дотримувалися нашого алгоритму дій і напам'ять вивчили інструкцію до техніки, а кондиціонер все одно не запускається? Можливо, сталася поломка, що вимагає втручання фахівця. Але також причина може полягати в дрібній несправності, яку власник зуміє усунути самостійно.

Найбільш поширені причини того, що спліт-система не обігріває приміщення:

  • порушення в роботі електроніки;
  • недостатня кількість фреону;
  • западання кнопки перемикання;
  • поломка компресора або вентилятора;
  • занадто низька температура на вулиці;
  • засмічення у внутрішньому або зовнішньому блоці.

Ви можете самостійно прочистити спліт-систему від забруднень, пилу і дрібного сміття. Але якщо це не допомогло, і ви продовжуєте ламати голову над тим, як налаштувати кондиціонер на тепло, то саме час викликати фахівця.

Установка кондиціонера: допомога фахівця

Безперебійна і ефективна робота вашої спліт-системи багато в чому залежить від того, наскільки правильно була проведена установка. Якщо ви сумніваєтеся в своїх силах, то рекомендуємо звернутися до фахівців. «Холод-Сервіс» зможе здійснити якісний монтаж кондиціонера, послуга оплачується окремо.

Крім того, працівники нашої компанії порадять модель, що ідеально підходить для вашого приміщення, вирахують найбільш зручне місце для установки і надалі будуть проводити регулярне технічне обслуговування, що знизить ризик поломки і продовжить термін експлуатації. Також фахівці «Холод-Сервіс» покажуть, як включити кондиціонер на обігрів, переналаштувати його на охолодження, навчать нюансам управління і роз'яснять всі незрозумілі пункти в інструкції.

На всю продукцію, представлену в каталозі нашого магазину, надається гарантія. Ремонт спліт-системи, вентиляції, а також усунення поломок проводиться кваліфікованими майстрами, які люблять свою справу і відповідально підходять до виконання поставлених завдань.