+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Кондиціонер для квартири: як вибрати найкращий

Облаштовуючи квартиру, власники намагаються зробити її місцем, куди захочеться повертатися знову і знову. Один з ключових факторів комфорту - мікроклімат в приміщенні. Сьогодні його можна створити без особливих зусиль, підібравши хороший кондиціонер для квартири.

Відмінності сучасних кондиціонерів

Сьогодні кліматична установка служить не тільки для охолодження приміщення. Сучасний кондиціонер - це комплексний прилад з безліччю корисних функцій. Виробники пропонують:

  • кондиціонери з інверторним механізмом;

  • системи з широким діапазоном температур на охолодження та обігрів;

  • прилади з нешкідливим холодоагентом;

  • високий клас енергоефективності (A);

  • низький рівень шуму, виробленого зовнішнім і внутрішнім блоками кондиціонера;

  • фільтрацію повітря;

  • техніку з функцією самодіагностики;

  • функцію самоочищення;

  • управління за допомогою Wi-Fi-модуля.

Спліт-система з інвертором

Вибираючи кондиціонер в квартиру, слід звернути увагу на інверторні моделі. Суть інвертування полягає в зміні потужності, на якій працює кондиціонер для квартири .

Наприклад, коли потрібно охолодити кімнату до певної температури, компресор працює на більш високих оборотах. При досягненні заданого показника частота обертань знижується. Спліт-система переходить у фоновий режим роботи, якої достатньо для підтримки оптимальної температури без перегріву або переохолодження.

Коли температура в приміщенні перевищує встановлений показник, обертання вентилятора частішає знову. Купити кондиціонер для квартири з інвертором значить заощадити 30-60% електроенергії.

Діапазон температур

Спліт-системи нового покоління здатні не тільки охолоджувати повітря в приміщенні, але і прогрівати його. Останні моделі працюють на обігрів при вуличній температурі до -20 ° C. Звичайно, розширені можливості клімат-системи не роблять її повноцінною заміною основного опалення. Але як додаткове джерело тепла кондиціонер для квартири - відмінне рішення.

При роботі на охолодження спліт-системи витримують до +50 ° C зовні. При середній річній температурі + 22-25 ° C хвилюватися про можливий перегрів блоків кондиціонера власникам квартир не доведеться.

Тип фреону

Хороші кондиціонери працюють на холодагентах R-32 або R-410А. Фреон цих типів не руйнує озоновий шар атмосфери, а тому вважається екологічним.

Рівень шуму

Цей параметр особливо важливий, якщо кондиціонер для квартири підбирається в спальню. З шумовим показником 18-43 дБ кліматична установка не стане перешкодою міцному сну. А зовнішній елемент з рівнем шуму 46-60 дБ не викличе невдоволення сусідів, які змушені через занадто гучну роботу агрегату закривати вікна.

Фільтри в кондиціонерах

Кондиціонер для квартири , оснащений спеціальними фільтрами, не тільки змінює температуру в приміщенні, а й виконує ряд інших корисних функцій:

  1. Очищає повітря від грибків, цвілі і інших патогенних організмів.

  2. Видаляє частинки пилу, а також пух і шерсть тварин.

  3. Усуває сторонні запахи, наприклад, сигаретного диму або їжі, що готується.

Опціональні можливості спліт-систем

Щоб зробити роботу кондиціонера максимально ефективною, виробники доповнили кращі моделі рядом функцій:

  1. Самодіагностика. Якщо кондиціонер для квартири виявить несправність, яка заважає його коректній роботі, він запустить діагностику і відобразить на екрані код помилки або просто подасть світловий / звуковий сигнал. Маючи довідник кодів, який додається до інструкції , користувач може або самостійно усунути просту неполадку, або викликати фахівця для вирішення проблеми.

  2. Самоочищення. Її забезпечують фільтри грубої очистки у внутрішньому блоці.

  3. Wi-Fi-модуль. Дозволяє управляти технікою з великої відстані через ПК або смартфон.

Кращі виробники кондиціонерів

Сьогодні моделі найвищої якості пропонують наступні компанії:

  • Daikin;

  • Mitsubishi;

  • Panasonic;

  • Gree;

  • Cooper & Hunter;

  • Midea;

  • Neoclima;

  • LG.

Спліт-системи цих марок відрізняються високою енергоефективністю, гарантійним обслуговуванням до 36 місяців, а також доступною вартістю.

Вибір відповідного кондиціонера

При пошуку оптимальної моделі слід враховувати кілька критеріїв.

Площа приміщення

На основі цього показника розраховується потужність спліт-системи. Кондиціонер для квартири має стандартний показник 2-7 кВт. Щоб приблизно розрахувати потужність для конкретної кімнати, слід поділити її площа на десять.

Якщо потрібен кондиціонер на 2 кімнати , слід відштовхуватися від сумарної площі приміщень. Аналогічно підсумовують квадратуру, якщо необхідний кондиціонер на 3 кімнати .

Кілька кондиціонерів або мульти-спліт

Мульти-спліт-система - це кліматична установка, яка складається з зовнішнього блоку і декількох внутрішніх. Конструкція з'єднується за допомогою мережі мідних труб. Сьогодні доступні мульти-спліт-системи з можливістю приєднання двох внутрішніх блоків, а також моделі з великою кількістю елементів.

Приймаючи рішення, купувати кілька автономних кондиціонерів або мульти-спліт, важливо враховувати наступні нюанси:

  1. Для установки мульти-спліт-системи необхідний всього один зовнішній блок. Це дозволяє заощадити місце на фасаді будівлі.

  2. Якщо зовнішній блок мульти-сплит вийде з ладу, перестануть працювати всі внутрішні елементи.

  3. Кондиціонер для квартири , не пов'язаний з іншого клімат-системою, може працювати на обігрів однієї кімнати паралельно з установкою, що охолоджує інше приміщення. У мульти-спліт-системи все елементи працюють в одному режимі.

Кондиціонер для квартири від магазину «Холод Сервіс»

Вибираючи кондиціонери для будинку , квартири, промислових приміщень в інтернет-магазині «Холод Сервіс» , клієнт отримує:

  • великий вибір багатофункціональних моделей;

  • широкий ціновий діапазон;

  • якісний сервіс .

Компанія гарантує швидку доставку в будь-яке місто Хмельницької, Тернопільської, Рівненської, Вінницької та Чернівецької області.