+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Кондиціонування квартири: віконний моноблок

З настанням літа велика кількість людей замислюється над тим, чим краще і як ефективніше охолодити своє житло в спекотні дні. Існує безліч способів зробити це. Наприклад, часто міські жителі вирішують придбати мультиспліт-систему. Але не завжди розумно встановлювати в квартирі настінні кондиціонери, які мають кілька блоків. Їх монтаж дорогий, так само, як і регулярна дозаправка холодильної системи фреоном. Набагато практичніше і вигідніше купити віконний моноблок, який при постійній роботі зможе прослужити кілька десятків років. Чому? Давайте більш детально розглянемо всі позитивні і негативні властивості цього пристрою.

Характеристика віконного кондиціонера

Що являє собою віконний моноблок? Це охолоджуючий прилад, який складається з єдиного корпусу, де розміщені і підключені між собою компресор, конденсатор і випарник. Така конструкція найчастіше встановлюється в отвір вікна або кватирку, але може також бути встановлена ​​в стіну, якщо її ширина не перевищує 30 см. Таким чином, вибираючи віконний кондиціонер, можна заощадити кошти на послугах монтерів. Але це не єдина причина, чому даний агрегат користується широкою популярністю. Крім цього, віконний моноблок володіє такими перевагами:

  • Доступна ціна. Вартість віконного кондиціонера на 40% нижче вартості аналогічної спліт-системи.
  • Просте обслуговування. Ремонт "форточника" коштує набагато дешевше, ніж усунення неполадок в інших видах кліматичного обладнання.
  • Висока потужність. Віконний моноблок має максимальну продуктивність 8 кВт.
  • Компактність. Такий кондиціонер не займає багато місця в приміщенні.
  • Безпека. У простій системі віконного моноблока відсутні фреонові магістралі, що виключає можливість витоку охолоджуючої речовини.

Так само, як і будь-яка інша техніка, віконний моноблок має свої недоліки. По-перше, через те, що компресор знаходиться всередині кімнати, прилад працює дуже шумно. По-друге, установка такого кліматичного обладнання зменшує площу скління і, тим самим, освітленість кімнати. Але, незважаючи на ці мінуси, віконний кондиціонер продовжує бути затребуваним.

Де купити віконний моноблок?

Якщо ви бажаєте придбати віконний кондиціонер, тоді ви прийшли за адресою. На офіційному сайті інтернет-магазину Holod Service представлена ​​кліматична техніка від кращих світових виробників. У каталозі ви побачите добре зарекомендувавші себе кондиціонери Mitsubishi, Daikin, Electrolux, Cooper & Hunter і віконні моноблоки від інших відомих торгових марок.