+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Що Ефективніше обігріє приміщення взимку - газ або кондиціонер?

На ці та інші питання Ви, шановний читачу отримаєте відповідь в цій статті. Уже далеко не новина, що кондиціонером можна охолодити приміщення, а ось наскільки добре «гріє кондиціонер» мало хто знає. Ефективність роботи сучасного кондиціонера досягає COP = 5 анг. «Сoefficient of Рerformance» укр. «Коефіцієнт Перетворення», іншими словами на 1кВт спожитої електроенергії кондиціонер виробляє «ТЕПЛА / ХОЛОДА» в 5 разів більше ніж споживає. Функція кондиціонера на ОБІГРІВ стала можлива завдяки 4-х ходовому клапану, механізм змінює напрямок руху гарячих парів газу у внутрішній блок. Таким чином, ми отримуємо пристрій, який може не тільки охолоджувати, але і гріти приміщення, причому споживаючи при цьому мало електроенергії.

А якщо порівняти різницю між обігрівом газом і кондиціонером для офісів, підприємств і організацій, я Вам наведу пару цифр, і все стане зрозуміло.

При згорянні 1 м.куб. газу виходить 7кВт теплової енергії і 7кВт тепла виходить при споживанні звичайним кондиціонером 2к Вт електроенергії, таким чином отримуємо наступні цифри:

 

1 м.куб = 7 кВт-тепла = 11 гривень.

2 кВт = 7 кВт-тепла = 5 гривень.

 

Вибір очевидний, кондиціонер ефективніше газу в 2 рази.

 

Але тут є одне але, кондиціонер - кондиціонеру не рівня і для правильного вибору кондиціонера слід звернутися до фахівців компанії «Холод Сервіс», які зможуть правильно підібрати обладнання відповідно до ваших вимог та технічним завданням. Тут слід виділити такі важливі відмінності як: звичайний або побутовий кондиціонер, бренд кондиціонера, якість збірки кондиціонера, технології ...

Що буде, якщо включити звичайний кондиціонер взимку? Можемо запевнити, що нічого доброго з цього не вийде. Кожен виробник встановлює верхню і нижню температурні межі для своїх пристроїв, при яких гарантує справну роботу кондиціонера. Для більшості кондиціонерів, нижня температурна межа має значення в -5°С. Не будемо вдаватися в подробиці внутрішнього устрою кондиціонерів, лише варто зауважити, що при включенні кондиціонера при температурі нижче -5°С, з'явиться цілий ряд поломок, аж до повної непрацездатності пристрою. Це пов'язано, в першу чергу з тим, що при негативному значенні температури повітря, густіє масло. У в'язкому стані, масло не може змащувати рухомі елементи кондиціонера, що сильно скорочує його терміни експлуатації. І нарешті, при низьких температурах метал стискується і часто нам доводилося бачити в кондиціонерах згорілий компресор. Час від часу блок сильно замерзає, покриваючись шубою снігу і льоду, і вимагає розморожування. Лід часто пошкоджує лопаті вентилятора і корпус, і кондиціонер виходить з ладу.

Для використання кондиціонера на обігрів Ми радимо звернути уваги на кондиціонери інверторного типу. Такі кондиціонери мають більш широкий діапазон робочих температур, від +54 до -30 градусів за Цельсієм. Останнім часом на обігрів себе добре зарекомендували кондиціонери від бренду Купер Хантер і Тосот.

Бренд Cooper Hunter як і бренд TOSOT, зуміли запровадити в свої кондиціонери технології найвищого рівня: СЕРІЯ NORDIC (-20 °) , NORTH INVERTER PRO , СЕРІЯ WINNER .

 

  • Перерозмірена площа теплообмінника (великий теплообмінник дав можливість відбирати з вуличного повітря більше тепла, ніж у аналогічних кондиціонерів конкурентів).
  • Інтелектуальне розморожування (кондиціонер розморожує себе виключно за потребою, тільки коли спеціально закладений алгоритм прорахує зниження продуктивності).
  • Система електронного вприскування холодоагенту (точна, дозована подача газу в систему за допомогою електронного уприскування дає можливість збільшити ККД більш ніж на 10%).
  • Система двоступеневого инверторного компресора (аналогів в світі таких компресорів немаэ, це НОУ-ХАУ, яке виділяє нас серед наших конкурентів).

 

Якщо ви ще вагаєтесь, тоді зверніться до фахівців компанії «Холод Сервіс» передзвонивши за номером +380 (98) 289 25 25 або замовивши безкоштовний дзвінок для отримання консультації, з можливістю виїзду і прорахунку об'єкта абсолютно БЕЗКОШТОВНО!