+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Детально про спліт-системи

спліт-система C&HЗ огляду на специфіку українського літа і високі температури, обійтися без кондиціонування повітря в квартирі або офісі важко. Створити в приміщенні комфортний і приємний для людини мікроклімат дозволяє спеціальна побутова техніка. Найчастіше для цієї мети використовується сучасна спліт-система.

Що це за обладнання? У чому його особливості? Як вибрати кондиціонер спліт-систему для звичайної міської квартири? З цими та іншими питаннями допоможуть розібратися експерти компанії «Холод Сервіс».

Що таке спліт-система і як вона працює?

Спліт-система - найбільш затребуваний тип кліматичного обладнання. Така техніка може використовуватися не тільки для охолодження повітря, але і для його нагрівання. Можливо це, завдяки особливій конструкції кондиціонера.

Спліт-система складається з 2 блоків, один з яких розміщується всередині приміщення, а другий - зовні будівлі. В режимі охолодження зовнішній компресорно-конденсаторний блок відповідає за викид відібраного з приміщення тепла. У свою чергу внутрішній блок (випарник) охолоджує і очищає повітряні маси.

Теплообмін здійснюється за рахунок постійно циркулюючих між двома конструктивними елементами спліт-системи холодоагенту. Він переміщається по закритому колу, забирає тепло з приміщення і, перетворюючись в газ, виводить його назовні. При роботі на обігрів функції блоків кондиціонера змінюються.

Слід зазначити, що до одного зовнішнього блоку можна підключити до 5-9 внутрішніх. Така мульти спліт-система відмінно підходить для кондиціонування багатокімнатних квартир. Крім того, в залежності від потужності такі кондиціонери можуть використовуватися в:

  • офісних будівлях;      
  • торгових центрах;      
  • навчальних і медичних установах.      

Установка кондиціонерів цього типу можлива і в промислових будівлях, гаражах, складських приміщеннях. Для поліпшення якості повітря на таких об'єктах можна додатково використовувати осушувач повітря C&H. Дізнатися про таке обладнання і особливості його обслуговування можна, зв'язавшись з консультантами «Холод Сервіс».

5 переваг обладнання

Спліт-система може працювати при температурі навколишнього середовища від -15-20 ℃ до + 45 ℃. Технічні особливості дозволяють використовувати даний тип кондиціонерів в якості ефективного опалювального приладу. Це далеко не єдиний плюс обладнання.

До інших переваг спліт-систем також відносять:

  • високу потужність і продуктивність;      
  • якісну фільтрацію і очищення повітря;      
  • мінімальний рівень шуму;      
  • широкий набір функцій, включаючи очищення повітря і зручність керування;      
  • стильний сучасний дизайн.      

Внутрішній блок відрізняється компактністю і лаконічністю дизайну (ніяких зайвих деталей на корпусі). Завдяки цьому, спліт-система легко впишеться в будь-яку обстановку. А деякі моделі і зовсім стануть яскравою прикрасою інтер'єру. Виробники кліматичної техніки випускають кондиціонери, внутрішній блок яких оформлений як картина або декоративне панно.

Ще один безумовний плюс такого кліматичного обладнання енергоефективність. Сучасна спліт-система споживає на 30% електрики менше, ніж звичайний кондиціонер.

Як класифікують спліт-системи

Кліматичне обладнання, представлене на українському ринку, досить різноманітно. Класифікувати таку техніку можна відразу за кількома параметрами:

  • методу регулювання температури;      
  • кількості внутрішніх блоків (дво- і мультіблочние системи);      
  • особливостям установки;      
  • сфері використання.      

З огляду на останній параметр, спліт-система може бути побутовою, промисловою і напівпромисловою. Побутові моделі розраховані на регулювання температури в приміщеннях площею до 2-120 м2. Найчастіше вони використовуються в приватних будинках, квартирах, невеликих офісах.

Напівпромислові моделі встановлюють для створення мікроклімату в приміщеннях від 80 до 350 м2. Наприклад, в торгових залах, медичних і офісних центрах.

Для більш просторих приміщень (від 300 м2 ) доцільно використовувати промислові кондиціонери. Вони відрізняються більш високою потужністю і продуктивністю. Причому таке обладнання може тривалий термін працювати без ремонтів та сервісного обслуговування.

Регулювання температури

спліт система  Cooper&HunterСучасні кондиціонери можна поділити на інверторні і неінверторні. Останні підтримують необхідну температуру за допомогою включення і виключення компресора. При цьому витрачається досить багато електроенергії. До того ж таке обладнання складно налаштовувати.

Інверторні спліт-системи працюють за іншим принципом. Такі моделі забезпечують плавне регулювання температури (без різких стрибків). В ході роботи двигун компресора не відключається повністю, просто змінюється частота його обертання. Це дозволяє ефективніше використовувати електроенергію і скоротити її витрати. Більш докладні відомості про це можна знайти в інструкції до обладнання.

Особливості установки

За способом монтажу спліт-систем можна виділити кілька категорій такого обладнання. Найбільш поширені з них:

  • настінні;      
  • напольно-стельові;      
  • колонні.      

Попитом користуються також касетні і канальні моделі. Таке кліматичне обладнання зазвичай використовується для охолодження промислових приміщень.

Яка спліт-система потрібна для квартири

Підбирати кондиціонер для житлових приміщень потрібно дуже уважно. Фахівці рекомендують враховувати при цьому:

  • площу приміщення і кількість постійних джерел тепла;      
  • потужність і холодопродуктивність обладнання;      
  • рівень шуму;      
  • ступінь фільтрації повітря;      
  • наявність додаткових функцій;      
  • дизайн внутрішнього блоку і особливості його монтажу.      

Все ще не знаєте, яка спліт-система вам потрібна? Зв'яжіться з консультантами компанії «Холод Сервіс » по телефону або через сайт. Вони допоможуть розрахувати обладнання і підібрати відповідний по параметрам кондиціонер.