+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Правильний вибір кімнатного кондиціонера

Важко уявити життя без кімнатного кондиціонера. Вона видається примітивною. Сучасні спліт-системи дозволяють комфортно проводити час удома, коли за вікном спека. Однак сучасні технології пішли ще далі, і тепер ми маємо змогу грітись біля кондиціонера у міжсезоння. Такий важливий параметр, як обігрів, є практично в кожній моделі і відрізняє кімнатний кондиціонер від старіших версій апарату. Однак є ще кілька критеріїв, якими варто керуватися, вибираючи домашній пристрій. Про це й поговоримо.

Як вибрати кімнатний кондиціонер: характеристики та види

купити кімнатний кондиціонер

В першу чергу, всі пристрої для обігріву та охолодження приміщення діляться на три види:

  1. Переносні, тобто мобільні кондиціонери.
  2. Спліт-системи - техніка, що складається з двох блоків, зовнішнього та внутрішнього.
  3. Мультиспліт системи для промислових підприємств.

Ці три типи кліматичної техніки обов'язково повинні виводити тепло назовні при охолодженні приміщення за межі домашніх стін (на вулицю). Тому, перш ніж купити кімнатний кондиціонер, перевірте наявність спеціальної трубки для виведення цих пар. Мобільний кімнатний кондиціонер виводить шкідливі випаровування за допомогою гофри, яку потрібно правильно встановити та вивести належним чином на вулицю.

Основні критерії, за якими варто вибирати кімнатний кондиціонер:

  1. Потужність, її значення вимірюється в кіловатах і впливає на силу охолодження або здатність до повноцінного обігріву.
  2. Тип кімнатного пристрою за способом кріплення та встановлення – підлоговий, настінний, стельовий, віконний, мобільний, канальний, колонний.
  3. Тип двигуна. Цей критерій важливий, якщо дивіться у бік тривалої служби агрегату. Розрізняють інверторний двигун та звичайний, з першим прилад отримує гарну гарантію .
  4. Безшумним вважається кімнатний кондиціонер із показниками до 30 децибелів на мінімальній швидкості роботи, тихо функціонують саме інверторні мотори.
  5. Функціональність - зручне управління, осушення повітря, іонізація, обігрів, включення по таймеру, здатність охолоджувати повітря в різних напрямках автоматично та ін.
  6. Популярність фірми грає у виборі агрегату не останню роль.

Чим більша потужність у кіловатах, тим вища охолоджувальна здатність. Зазвичай для приміщень до 15 квадратних метрів підходить кімнатний кондиціонер з потужністю від 1 до 2 кВт. На самій техніці це означає цифрами від 5 до 7. Якщо потрібна потужність більше, вибирайте позначення 8, 9 і так далі. Як правило, ціна залежить від цього показника двигуна, тому краще доглянути альтернативний варіант для сімейного бюджету.

Види кондиціонерів за типом установки

Установку кліматичної техніки краще довірити спеціалістам, адже для кожного виду агрегату потрібні різні кріплення. У цьому відрізняються особливості монтажу.

Види домашньої техніки:

  1. Підлогові кондиціонери, тобто мобільні або переносні. Вони компактні, на коліщатках, але відразу впадають у вічі, проте їх зручно пересувати по кімнаті.
  2. Настінний кімнатний кондиціонер вибирає більшість покупців, оскільки це оптимальний варіант якості, ціни, дизайну та функціоналу. Всі настінні кондиціонери оснащені багатьма функціями та налаштуваннями з пульта керування.
  3. Касетні розміщуються у стелях і можуть обслуговувати великі приміщення, поширюючи холод чи тепло у різних напрямках.
  4. Канальні розміщуються між основною та декоративною стелями. Це непомітні творці затишку, але вони потребують спеціального проектування.

Тому, перш ніж купувати дані агрегати, необхідно отримати якісну консультацію та розробити проект кліматичної системи.

Додаткові фактори

Якщо хочете купити кондиціонер кімнатний, пам'ятайте, що має значення і те, де встановлюватиметься техніка з холодоагентом:

  • сонячна сторона збільшить навантаження на двигун, отже, варто додати 30% до вихідної потужності моделі;
  • там, де розташовані комп'ютер, телевізор, працює дитяча приставка чи інша апаратура, краще встановлювати модель з інверторним двигуном.

Якщо хочете подбати про навколишнє середовище і не сильно забруднювати повітря парами, віддавайте перевагу техніці з позначенням R-32. Такі сучасні спліт системи вважаються більш екологічними.

кімнатний кондиціонер

Багато хто вибирає модель з найбільшим потенціалом і функціональністю. Звичайно, це можна, але і ціна на кімнатний кондиціонер буде вищою. Однак слід пам'ятати, що краще купити дорожче, ніж недоплатити і отримати слабкий агрегат, не здатний обробити потрібну площу. Якщо потужність пристрою буде меншою, ніж потрібно Вам, техніка працюватиме у посиленому режимі, що швидше призведе до виходу з ладу двигуна. Навіть якщо це модель з інноваційним мотором інверторного типу.

Що стосується марки, найякісніші пристрої виробляє Японія та Корея. Проте є й добрі китайські продукти. Головне, щоб товар був сертифікований в Україні, функціональний та правильно встановлений. І не забувайте, що ціноутворення відбувається виходячи з кількості функцій, наявності мотора інверторного і/або популярного імені бренду. Тому радимо придивлятися і до невідомих фірм, які мають позитивні відгуки. Це дозволить отримати гідний кондиціонер за половину вартості брендового.

Отже, наймобільнішими є підлогові пристрої з коліщатками, гармонійними і непомітними - канальні, для великих приміщень - стельові касетні. Настінні кондиціонери на обігрів або спліт-системи - вибір 90% покупців Холод-сервіс . Ми вже понад 20 років обслуговуємо клієнтів в Україні та отримуємо хороші відгуки про нашу техніку, обслуговування та знижкові пропозиції. Приєднуйтесь до нашої клієнтської бази та купуйте якісний кімнатний кондиціонер .