+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Принцип роботи теплового насосу

Роботу теплового насоса часто порівнюють із роботою кондиціонера. Прилад має внутрішній і зовнішній блоки, тільки насос нагріває воду, а не повітря в житло. Прогріта вода направляється в «теплу» підлогу або батареї, завдяки чому забезпечується ефективне обігрів житлового простору. Детально принцип роботи теплового насоса буде розглянуто у нашому матеріалі.

Різновиди

Для всіх різновидів пристрою принцип роботи теплового насоса загальний. Але варто звернути увагу на класифікацію та особливості, перш ніж описувати принцип дії теплового насосу .

Отже, теплонасоси поділяються на:

Принцип роботи теплового насосу

  1. Геотермальний. За допомогою такого пристрою витягується надмірна кількість теплової енергії з ґрунту, свердловин на великій глибині або будь-якої найближчої водойми.
  2. Гідротермальний. Принцип роботи теплового насоса цього виду полягає на добуванні тепла з джерел. Протягом року їх температура дорівнює 10 градусів вище за нуль. Але прилад є особливо складним при гарантійному сервісі.
  3. Аеротермальний. Принцип роботи теплового насоса цього різновиду полягає в тому, що його дія залежить від зовнішньої температури повітря. Цей агрегат відрізняється простотою застосування та вигідною ціною, а також легкістю окупності при встановленні в новому житлі. Ці насоси поширені серед споживачів України.

Як бачимо, теплові насоси принцип роботи мають кожен свій, але все ж таки спільне у них є – вони беруть теплову енергію з різних джерел і забезпечують підвищену якість опалення в будь-якому типі житла.

Тепловий насос принцип роботи: переваги

Принцип роботи теплового насоса кожного різновиду відрізняється високою результативністю, що підтверджується великим спектром переваг:

  • впровадження найпередовіших рішень для організації теплопостачання, охолодження повітря та надходження гарячої води;
  • витрати на опалення та постачання квартир гарячою водою зменшуються у рази;
  • екологічність - прилад не викидає вуглекислоту у великій кількості, отже, забруднень атмосфери не спостерігається;
  • відсутність контролю державних структур за захищеністю роботи агрегату;
  • мікроклімат можна вибирати за допомогою індикаторів.

Тепловий насос принцип роботи , якого не відповідає вищепереліченим перевагам, не слід навіть купувати.

Стельовий кондиціонер Хмельницький

Принцип роботи теплового насосу

Як з'ясували, у будь-якого термонасоса принцип роботи можна розділити на кілька стадій, які «заточені» на циклічність. Тобто основою функціональності пристрою є термодинамічний цикл. Нижче розглянемо основні складові, на яких базується принцип роботи теплового насоса.

Вилучення тепла з довкілля

Другий етап згідно з принципом роботи теплового насоса має на увазі надходження теплообмінник пристрою рідкого фреону під низьким тиском. При невисокому температурному режимі холодоагент може закипіти і випаруватися, що потрібне для прийняття на себе тепла.

Стиснення холодоагенту

На цій стадії газоподібний фреон надходить до компресора, де його стискають під тиском, завдяки чому його температура зростає до конкретного показника. У цьому плані принцип роботи теплового насоса нагадує функціонування холодильника, різниця полягає у продуктивності.

Надходження тепла в опалювальну систему

Після обробки компресором фреон відправляється в конденсатор. Газ знову перетворюють на рідину, що супроводжується виділенням теплової енергії, яку можна використовувати для опалення або подачі гарячої води.

Де купити

Якщо ви бажаєте придбати якісні теплові насоси в Україні, можете відвідати офіційний сайт інтернет-магазину «Холод-Сервіс». Тут вам не тільки викладуть основний принцип роботи теплового насоса, а й проконсультують з приводу продукції та розкажуть усі умови гарантії, а також здійснять монтаж пристрою.

Біля кожного товару проставлено докладний опис та є чітке фото, щоб мати уявлення про дизайнерські рішення продукту. Крім того, бездоганну репутацію компанії підтверджують позитивні відгуки задоволених покупців, яким пощастило. купити кондиціонер чи іншу продукцію у нас.

Економно , а головне, з користю провести час можна у нас на сайті. Наприклад, придбати теплові насоси для басейнів . Вигідні ціни та клієнтоорієнтованість – запорука нашої популярності.

 

Часті питання

Як працює тепловий насос для опалення?

Пристрій вбирає тепло з атмосфери, переробляє його і відправляє на опалення житла. Зазвичай енергію забирають із повітря, води чи ґрунту. У зв'язку з цим агрегати і поділяються на кілька видів - геотермальний, гідротермальний та аеротермальний.

Що таке тепловий насос і як він працює?

Тепловий насос – чудова заміна газовому або електричному котлам. По суті, це пристрій, який витягує тепло з різних джерел, завдяки чому забезпечується опалення, кондиціювання та надходження гарячої води до будинку. Це досить ефективна система, яка має низку переваг перед стандартними опалювальними агрегатами.

Навіщо потрібен тепловий насос?

Пристрій призначений для того, щоб власники житла отримували опалення, кондиціювання повітря та приплив гарячої води. Це забезпечує комфортне проживання, особливо у зимовий період. Його можна використовувати як заміну нагрівальним котлам, які коштують набагато дорожче, та й ефективність їх нижча.