+38(098)-289-25-25
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Якими бувають комерційні кондиціонери?

Для забезпечення стабільного кондиціонування повітря в просторих приміщеннях використовують комерційні кондиціонери. Їх встановлюють як в житлових, так і в нежитлових кімнатах. Головним завданням таких систем є створення комфортної температури повітря.

Є кілька видів комерційних кондиціонерів, які легко справляються з таким поставленим завданням і здатні забезпечити оптимальний мікроклімат в приміщенні. Розглянемо докладніше ці типи.

  1. Касетні кондиціонери. Вони розподіляють повітря в чотирьох напрямках, тому частіше використовуються для монтажу в магазинах, ресторанах, офісах.
  2. Канальні. Ця система дозволяє кондиціювати відразу кілька приміщень, тому що основний внутрішній блок розташовується в підвісній стелі і має розгалужену повітрядувну систему. При обробці повітря він дозволяє втягувати свіже повітря з вулиці.
  3. Колонні кондиціонери. Це обладнання є одним з видів спліт-систем. Використовуються вони для охолодження приміщень з великим склінням, де не передбачена можливість монтажу на стелю або стіни (внутрішній блок у вигляді колони встановлюється безпосередньо на підлогу).
  4. Напольно-стельові. Головною особливістю цих систем є універсальність установки на стінах або на стелі. Вони подають повітря в вертикальному або горизонтальному напрямку.
  5. Мульти спліт-системи. Якщо в будинку є кілька приміщень, що належать до одного з підприємств, тоді краще використовувати мульти спліт-системи, що складаються з одного зовнішнього блоку і декількох внутрішніх пристроїв. Найчастіше такі системи встановлюють в тих будинках, де є необхідність зберегти гарний зовнішній вигляд, не захаращуючи його безліччю пристроїв.

Кожен внутрішній блок розміщують в окремій кімнаті і під'єднують до блоку з компресором. При цьому управління налаштування роботи кондиціонера проводиться в кожному приміщенні індивідуально. Також дизайн внутрішніх блоків можна підбирати виходячи з дизайну інтер'єру кожної окремої кімнати. Наприклад, якщо в одному офісі встановили касетний тип кондиціонера, то в іншому можна монтувати канальний або настінний.

Важливі рекомендації

Для того щоб зовнішній блок системи був потужним і підтримував роботу всіх внутрішніх пристроїв, потрібно розрахувати необхідну для кожного приміщення потужність кондиціонера і підсумувати її. Після цього стане точно відомо, якою потужністю повинен володіти блок з компресором.

Якщо говорити про типи мульти спліт-систем, то вони бувають інверторними і не інверторними. Перші економлять споживання електроенергії, мають низький рівень шуму і широкий діапазон температурного режиму.